Salmalaks i ponzu-saus

En frisk og sunn sommerrett som passer som forrett, snacks eller et mindre måltid er Salmalaks med ponzu-saus. Og sunt er det også! Laks inneholder mye Omega-3-fettsyrer, som er gunstige for hjertet, og den er rik på de fettløselige vitaminene A og D. Så det er bare å hive innpå. Salmalaks kan trygt serveres rå. De hygieniske forutsetningene som ligger til grunn for produktet Salma gir fisken en garanti om at den kan spises rå innenfor holdbarhetstiden. Salmalaks har ferskhetsgaranti og fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, skal det ta maksimalt fire timer, ifølge produsenten. Det kjennes på smaken! 

INGREDIENSER

  • Et passe stykke Salmalaks
  • Sesamfrø
  • Pepperrot
  • Vårløk

Ponzu-saus:

  • 1/3 kopp soya saus (helst japansk, denne er litt syrligere)
  • 1/4 kopp presset sitronsaft 
  • 1-2 ss riseddik
  • 1/3 kopp dashi (japansk suppebuljong, men vanlig buljong kan være en ok erstatning)

Tilbered dashibuljongen. Bland i soya saus, sitronsaft og eddik. Legg skiver med salmalaks på en tallerken og hell over blandingen. Dander med strimlet pepperrot, hakket vårløk og strø over sesamfrø. Utrolig enkelt og veldig, veldig godt. VI ANBEFALER!

Lene og Linda med vann i munnen 🙂

| Mer

3 kommentarer til Salmalaks i ponzu-saus

Gi en kommentar