Ukens oppskrift: Crispi duck (en «lettvint» versjon av Peking-and)

Ukens oppskrift er en av våre absolutte favoritter. Noen av dere har kanskje laget Pekingand før og vet at det er en tidkrevende prosess, men absolutt er verdt det for den fantastiske matopplevelsen. 

Men: det finnes en enkel måte å gjøre det på. Ole Johnny Eikefjords kokebok «Gourmet for folket» fra 2008 gjør oss alle til mesterkokker! Her kommer hans geniale oppskrift på Crispi Duck (fritt memorert og med noen egne innslag..):

INGREDIENSER:

 • 1-2 andebryst
 • Hoisin saus
 • Søt Soya saus
 • Edikk
 • Mango Chutney
 • Sukker
 • Soya olje
 • Hvetemel
 • Salt
 • Pepper
 • Sesamolje
 • Varmt/kokende vann
 • Vårløk
 • Agurk

FREMGANGSMÅTE:

Kjøtt: Separer skinnet fra fileten (dette kan du sprøsteke i etterkant om ønskelig og servere sammen med resten av kjøttet). Skjær andebrystfileten i tynne strimler (desto tynnere strimer, jo mer crispi blir kjøttet). Kok så strimlene i en gryte med 1 liter vann, 1/2 dl hoisinsaus, litt søt soyasaus, salt og pepper  i ca 45 min. Hell av væsken og legg kjøttet på litt husholdningspapir for å renne av.  Når det nærmer seg servering, stek strimlene i rikelig med soyaolje (ca 1 dl til 2 fileter, stek gjerne kjøttet i flere omganger) til de blir crispi.

Lefser: Bland hvetemel og varmt/kokende vann og kna til en glatt deig. La deigen hvile i ca 20 minutter på et kjølig sted. Kjevle ut tynne lefser (man skal nesten se gjennom dem) eller bruk en tortillapresse. Smør den ene siden av lefsene med et tynt lag sesamolje og legg dem sammen to og to (oljesidene mot hverandre). Stek så den doble lefsen på de tørre sidene til de begynner å «boble» og lefsene har fått farge på den tørre siden. Separer så lefsene og brett dem i to (oljesiden inn) og legg dem i en rist/dørslag over et vannbad. Lefsene dampes til resten av maten er klar (minimum 10 min – men kan stå lenger)  Man kan også kjøpe ferdige asialefser, men vi er definitivt tilhengere av å lage disse fra bunnen! 

Saus: Bland ca 1 dl hoisin saus, 1/2 dl mangochutney, 1/2 dl søt soyasaus samt litt edikk og sukker (etter smak) i en liten kasserolle. La koke ca 5-10 minutter.

Grønnsaker: Skjær agurk og vårløk i tynne strimler

Fordel kjøtt, grønnsaker og litt saus på lefsene, brett sammen og nyt! Kan gjerne serveres med god jasminris eller råris.

Mari (kollega av Lene – til høyre på bloggbildet) 🙂

| Mer

3 kommentarer til Ukens oppskrift: Crispi duck (en «lettvint» versjon av Peking-and)

Gi en kommentar